Du er for nice - bare du ikke er stangstiv

Du er for nice - bare du ikke er stangstiv

01-04-2009
 

Natteravne i hele Danmark uddeler hjerter

"Du er for nice - bare du ikke er stangstiv". Det er budskabet på 16.000 små hjerter, som Natteravnene i de kommende måneder deler ud til de unge i nattelivet. Hjerterne er en del af en kampagne, der fokuserer på, at de unge får et fornuftigt forhold til alkohol og lader være med at drikke sig helt i hegnet.

Kampagnen er et samarbejde mellem Natteravnene og Bryggeriforeningen, der på den måde forsøger at bidrage til en fornuftig alkoholkultur og et trygt natteliv:

- Ideén med hjerterne er, at de unge skal forære dem til hinanden og på den måde være med til at sprede budskabet om, at det hverken er sejt eller sexet at være stangstiv.
- Mange tror, at andre unge drikker meget mere og er meget mere vilde end dem selv. De tror også, at deres jævnaldrende starter tidligere med at drikke end dem selv.

Hjerterne er forsynet med en webadresse: http://www.erduklar.com/. Her kan de unge deltage i en konkurrence, hvor præmien er chancen for at blive fotomodel for en dag. På hjemmesiden kan de samtidig læse en masse om unge og alkohol.

Som et led i kampagnen medbringer nogle af Natteravnene et sæt "sprutbriller", som giver de unge et indtryk af, hvor lidt man kan, når man har drukket alt for meget. Brillerne går på omgang blandt foreningerne i Danmark og vil også komme til Bornholm.

- De unge skal gå lige efter en kridtstreg med brillerne på. Det er tæt på at være umuligt. Men det er en gimmick, som er en god start på en dialog med de unge på gaden.

Forældrene har hovedrollen

Dialogen mellem teenagerne og deres forældre er også et vigtigt led i kampagnen. Mange forældre har svært ved at sætte grænser for de unge, når det gælder alkohol og fester.

- Forældrene har hovedrollen, når det gælder unge og alkohol. Men ligesom deres børn har forældrene en række forestillinger om alkohol, der ikke altid har helt hold i virkeligheden. Forældrene kan gøre meget. For eksempel kan de fortælle deres børn, at unge i dag faktisk starter senere med at drikke end tidligere, at de unge rent faktisk drikker mindre end tidligere og at langt de fleste unge drikker moderat. Det kan forældrene læse mere om i en folder, som vi har med ud på skoler og ungdomsklubber.

Unge kan læse mere på: http://www.erduklar.com/

Forældre kan læse mere på: http://www.klarsnak.com/