Natteravnene var på plads i togene

Natteravnene var på plads i togene

13-12-2012

...da der i samarbejde med DSB var kampagne "kom trygt hjem" i forbindelse med årets store julefrokostdag fredag den 7. december.

54 Natteravne mødte op på Hovebanegården sammen med DSB's togrevisorer, og startede med et lille formøde om alt det praktiske.

 

Det var med et fantastisk syn med så mange Natteravne samlet på et sted, og dejligt at der var så stor opbakning til kampagnen. 16 forskellige foreninger fra hele Sjælland var meldt til, og de mange Natteravne blev på stedet delt ud i hold…

Det blev til i alt 18 hold, der blev fordelt på S-togs linjerne A-, B-, C- samt på Øresundslinjen.

Og så var det blevet tid til afgang. Men med så mange Natteravne på et sted, kan det godt danne kø og tage lidt tid at komme ud af døren.

Alle hold blev udstyret med små sækkevogne...

...som blev pakket med vand og bolcher, og så var det ellers af sted mod toget og ud i nattelivet.

Turen på Øresundslinjen var ganske stille og rolig til at starte med...

...så der var tid til at Natteravnene fik sig en god sludder med hinanden på vejen.

Da holdene ankom til Helsingør, fik de en varm kop kaffe, og nogle valgte at gå en lille vandretur ved stationen, inden turen gik tilbage mod København - hvor der nu tydeligt var langt flere mennesker med toget.

Uanset hvilket tog Natteravnene var i, blev de mødt med positive tilkendegivelser og ros til det gode arbejde, og der blev delt vand ud til de tørstige, og bolcher ud til de sliksultne.

Det var i den grad en underholdende tur, glade, morsomme og feststemte mennesker overalt.

Alle var SÅ glade for at se de gule jakker, og der blev taget billeder og delt store krammere ud.

Folk følte sig ekstra trygge ved Natteravnenes tilstedeværelse, og ikke mindst vandflaskerne var meget populære, da mange var meget tørstige efter en lang aften i byen.

Det var en aften/nat med rigtig mange mennesker i toget, - unge som "gamle".

Det blev en meget oplevelsesrig aften/nat udenfor Natteravnenes egne lokale områder, og med mange positive tilkendegivelser - ikke kun fra de unge, men også fra de mange voksne som var ude denne aften.

Ind imellem blev der også tid til en kaffepause for de mange Natteravne og DSB medarbejdere.

Kampagnen kørte fra kl. 23.00-03.00 og blev en kæmpesucces der sagtens kan gentages. En aften hvor Natteravnene måske ikke kun kom ud til den sædvanlige målgruppe, men også fik profileret sig, overfor målgruppes forældre.

En kæmpe tak og ønsket om en glædelig jul, skal lyde til alle foreninger der deltog.

Fotos og input til tekst, fra foreningerne i Stenløse, Kastrup, Roskilde/Viby, Brøndby Strand samt Køge.

Til sidst denne lille hilsen til alle de Natteravne som deltog i kampagnen. Hilsenen blev sendt til Natteravnenes Landssekretariat midt om natten, lige efter en ung havde mødt Natteravnene.

"Hej!

Jeg vil bare sige at jeg som ung synes det er fantastisk at I gør det I gør. Natteravnene er netop kommet igennem toget med tilbuddet om vand og bolcher, sammen med DSB, som så tjekker om alle har det godt.

Jeg blev bare så glad at jeg lige måtte dele det. Det er rart at blive passet lidt på, selvom man er stor nok til at passe på sig selv. Så tak.

Kærlig hilsen og et stort kram fra Nadja på 19 år".