Natteravnene på Indre Nørrebro starter lektiecafé

Natteravnene på Indre Nørrebro starter lektiecafé

10-12-2010

På Indre Nørrebro har Natteravnene åbnet en lektiecafé, i lokalerne i Rantzausgade, som Natteravne allerede låner af FSB (Foreningen Socialt Boligbyggeri).

"Motivationen har været at yde en større indsats for børn og unge på Indre Nørrebro, og selv om der er andre lektiecafeer på Nørrebro, så er der ingen lige i vores lokalområde" siger Oluf Schönbeck, som er kontaktperson hos Natteravnene.

"Vi har endnu kun haft åbent tre gange, men vi er alligevel oppe på 7-8 børn, som kommer og gerne vil have lidt hjælp eller vejledning i forbindelse med lektiearbejdet. Projektet drives i samarbejde med Rabarbergården Rabarberlandet som har stillet møblement, pc’er og diverse materialer samt økonomiske midler til frugt etc. til rådighed.
Vi ved alle, hvor meget uddannelse betyder, når det gælder om at give de unge de bedst mulige fremtidsmuligheder, og da vi alligevel har flere undervisere blandt Natteravnene på Indre Nørrebro, var det naturligt at prøve at supplere indsatsen for at skabe tryghed i gaderne med støtte til unges daglige skolearbejde.
Samtidig er det en god måde yderligere at udbrede kendskabet til Natteravnene som en forening, der arbejder målrettet på at øge tryghed og trivsel" fortsætter Oluf.

"I modsætning til hvad mange, der bor uden for København, tror, så er der i almindelighed yderst fredeligt på Nørrebros gader, hvor vi normalt færdes som Natteravne. Så det er faktisk lidt en af en omvæltning at være omgivet af en flok børn og unge, der myldrer om en og kræver opmærksomhed, men af den livsbekræftende slags.
Fortsætte tilstrømningen af de unge, får vi snart brug for flere lektiehjælpere, så skulle der være Natteravne eller andre, der læser dette her og får lyst til at være med til at gøre en forskel i hverdagen, må de meget gerne kontakte mig" slutter Oluf Schönbeck

Du kan kontakte Oluf på telefon 60 86 37 27 eller pr. mail oluf@hum.ku.dk