15 år med de unge i byen

15 år med de unge i byen

02-06-2014

Natteravne i Holstebro kan markere 15 år som del af nattelivet i Holstebro. Det bliver fejret med kaffe og kage i gågaderne til Power Night den 4. juni, hvor ravnene håber blandt andet at komme i snak med forældrene

I 15 år er de unge i Holstebro på deres natlige ture i byen i weekenden blevet mødt af Natteravnene i de genkendelige gule jakker. I 15 år har de lokale Natteravne næsten hver eneste weekend været en del at nattelivet – og hjulpet masser af unge mennesker med alt fra fuldesyge og kærestesorger til vabler. Således har den lokale afdeling af den landsdækkende organisation været med, siden Natteravnene blev grundlagt.

- Det vil vi selvfølgelig gerne markere. Og hvad er mere passende end til Power Night, hvor vi har mulighed for både at møde nogle af de unge og kommende bymennesker – og deres forældre, siger formand gennem de sidste seks år, Vivi Hatfeldt.

- Vi har været der næsten hver eneste weekend – på godt og ondt. Heldigvis mest på godt. Der er ikke meget kriminalitet og mange slagsmål i Holstebro, siger Vivi Hatfeldt, der sammen med en flok af sine Natteravne-kolleger byder på kagemand – lavet af UCH- , kaffe og saftevand til Power Night.

- Vi håber, at vi kan få skabt lidt opmærksomhed omkring, det vi går og laver. Det er frivilligt ulønnet arbejde – og vi kan altid bruge ekstra folk, siger hun.

Natteravnene har lige pt. 45 medlemmer, som er mere eller mindre aktive. Den ældste Natteravn er 75 år.

De unge kommer til os
For Vivi Hatfeldt, der er 45 år, har Natteravnene været på programmet mindst én nat om måneden i de sidste syv år. Fordi hun har lysten til at møde de unge, gøre en forskel og samtidig yde frivilligt arbejde.

- Jeg nyder det. Af mange grunde. Det er da rart at vide, at mange forældre sætter pris på det vi gør og er mere trygge ved at sende deres unge i byen, fordi de ved, at vi er der. Men det er især mødet med de unge, jeg holder af, siger hun.

Vivi Hatfeldt oplever, at de unge tager positivt imod Natteravnene, kommer og snakker og beder om bolsjer og kondomer, som Natteravnene deler ud. - Det er dem, der kommer til os - ikke omvendt.

Vi opsøger ikke dem, men hvis de vil snakke eller have hjælp, er vi der. Vi oplever både at de kommer med kærestesorger eller skal have et stykke plaster til en vabel. Vi ser selvfølgelig også dem, der er syge af for meget alkohol. Og dem, som skal have hjælp til at komme hjem. Vi lader aldrig et ungt menneske ligge alene på gaden, siger hun.

Det er givende at gøre en forskel
Formanden, som har været gymnastikinstruktør i 15 år, har et godt tag på de unge og nyder at bruge sin tid blandt dem.

- Det er meget givende. Vi giver noget til de unge – vi har tiden til dem og til at tale med dem. Og vi får noget igen. Mange af dem siger, at det er godt vi er der til at passe på dem. Det giver mig god følelse, at jeg kan mærke, jeg gør gavn. Så gider jeg godt bruge en nat fra midnat og til hen på morgenen på det. Vi får masser af gode historier fra de unge og oplever en masse.

Af Journalist / Kommunikationsrådgiver Anne Krøjgaard