Natteravnene har fløjet 15 år over Give

Natteravnene har fløjet 15 år over Give

08-04-2016
Da formand Jens Aage Stech i slutningen af marts måned indkaldte til generalforsamling hos Natteravnene i Give, var det uden tvivl en tilfreds formand, der trådte op på talerstolen. Det går nemlig godt for Natteravnene i Give. Det kan Jens Åge om nogen tale med om, for han har nemlig som den eneste af de nuværende frivillige der har været med siden Natteravnene for første gang trak i de gule jakker i Give i 2001.

27 Natteravne i Give
- Vi har pt. 27 frivillige, og vi har lige fået 4 nye, så jeg kan kun sige, at vi er godt dækket ind i forhold til at dække vores faste turplan, fortæller formanden, der til daglig slår sine folder som værkfører hos Peugeot/Boesenbæk i Give. Og selv om Jens Åge ikke mere har børn i ”Natteravnsalderen”, fortsætter han gerne i jobbet sammen med andre forældre med at skabe sikre rammer og tryghed for de unge mennesker i byens natteliv.

- Natteravnene er som koncept en fantastisk god idé. For mig er det blevet hjerteblod, og selv om mine børn ikke længere færdes i Gives natteliv, er det blevet hjerteblod for mig at holde gang i det her koncept i byen. Derfor er det også glædeligt, når nye forældre til teenage-børn melder sig til en tørn hos os både i bestyrelsen og ude i marken, pointerer Jens Åge.

Base på jernbanestationen
At DSB i det daglige får meget skældud er en sag kendt af de fleste, men spørger man en Natteravn fra Give, er der kun ros til overs for den gamle etat. Det skyldes uden tvivl, at DSB - helt gratis - har lagt lokaler til Natteravnene på stationen i Give i nogle år.

- Her har vi en fin base med kontor og lidt køkkenfaciliteter, som vi opererer ud fra, når vi er på ture rundt i byen. Vi er centralt placeret, og de unge kan nemt finde os, hvis de har brug for det. Det er trygt for alle parter, pointerer Jens Åge.

Give er blevet en fredelig og rolig by
Han kan qua sine 15 år som Natteravn med glæde konstatere, at Give er blevet en meget mere rolig by, end da man startede op for 15 år siden, hvor det var et barskt og til tider meget råt miljø i nattelivet.

- I dag er her stille og fredeligt. Vi håber da, vi har en lille aktie i den udvikling, for vi har - og har altid haft - et godt forhold til de unge mennesker i byen, der viser os, at de er glade og trygge ved, at vi er en del af bybilledet i nattelivet. De har respekt for os, og det er uanset, om vi er med til Open Air, Jelling Festival eller cykler/går rundt i byen, på skolerne eller i Anlægget og ved stadionområdet. Jeg har i mine 15 år som Natteravn i Give aldrig oplevet en eneste grim episode, hvor vi har været i fare eller lignende. Nu er vi jo også meget tætte på de unge mennesker i et lokalsamfund som her i Give og kender langt de fleste godt. Det betyder rigtig meget, vurderer Jens Åge, der dog kan berette om et indbrud i lokalerne på stationen for et stykke tid siden.

Foto: Jim Hoff