Line Risberg til Hedensted 2011

Line Risberg til Hedensted 2011

15-04-2011

Torsdag d. 28. april kl. 19.00 i Ørum-Daugård Multicenter.

Natteravnene i Hedensted er klar med endnu et foredrag. Sidste år satte vi fokus på alkoholmisbrug, med et velbesøgt foredrag af skuespilleren Allan Olsen. Allan er tidligere alkoholmisbruger, og fortalte på meget levende vis om sit liv som alkoholiker. Alkoholen, som var en god støtte og siden blev en stor belastning.

I år sætte vi fokus på stofmisbrug, som kan være én af de meget store fristelser vores unge mennesker udsættes for. I de år, hvor man selv skal lære at stå på egne ben, danne sine egne meninger og holdninger, er der desværre en lille gruppe der ”falder i”. Salg af stoffer er ikke kun et storbyfænomen, men foregår også i den mindre bysamfund. Med dette foredrag, har vi fået én til at fortælle, hvordan hun selv oplevede det på sin egen krop. Selv om hun kun har prøvet ecstasy i en kort periode, har det ændret hendes liv fuldstændigt.

Vi er meget glade for at Line Risberg har sagt ja til at komme til Hedensted. Hun har holdt foredrag for mere end 300.000 danskere.  Hun fortæller om sine oplevelser under og efter sit ecstasy misbrug, sin første oplevelse på stoffer, og de følgende 12 måneder hvor hun gradvist fik det dårligere. Og det var uden at vide hvorfor, indtil hun fandt sig selv stående på 16. etage på vej til at tage sit eget liv.

Og så hele historien om hvordan stofmisbruget drastisk forandrede de næste 12 år af hendes liv og fortsat vil præge resten af hendes liv. For lige så lidt lægerne ved om stoffet ecstasy og det man blander i det, lige så lidt ved de hvilke skader det gør oppe i hjernen og i resten af kroppen. 8 år efter, at hun var kommet ud af sit misbrug, dukkede nye bivirkninger op. Noget lægerne desværre ikke kunne, og stadigvæk ikke kan forudse. Læs mere på www.risberg.dk

Udover foredraget har vi fået DQ-dans til at komme og opfører et dramastykke omkring stofmisbrug. Et meget direkte stykke med film på bagscenen fra Vejle sygehus, og dramadans på scenen, med de konsekvenser stofmisbrug har.