Poul Jensen fra København City vandt

Poul Jensen fra København City vandt

10-02-2010

I sidste nummer af Natteravne Nyt blev der udskrevet en konkurrence, hvor præmien var Søs Fengers sidste nye CD "Stjernenat"

Poul Jensen fra foreningen i København City var en af de 5 heldige vinder.

Du kan læse Pouls indlæg her:

"Hvorfor er jeg Natteravn ?"  
Jeg har en oplevelse af, at leve i et samfund, hvor karriere, det materialistiske og penge har større betydning en omsorgen for det enkelte Medmenneske.  

Da jeg valgte, at blive Natteravn i sommeren 2008 i København City, var jeg kommet til et punkt i mit liv, hvor jeg havde et voksende behov for, at udvikle min personlighed i det offentlige/sociale rum. Jeg havde allerede gjort visse erfaringer, som ufaglært Social - og Sundhedshjælper på et pleje- og aflastnings center i Herlev. Her havde jeg glæden af, at arbejde med ældre mennesker. 
At ordne morgentoilette, give dem morgenmad og især det sociale samvær, hygge og samtaler.

Som Natteravn er min opmærksomhed faldet på børn og unge.
Dertil skal det fortælles, at jeg er ugift og har derfor ingen børn. Jeg har derfor ingen erfaring, som forældre eller far. Da jeg grundet dette har et overskud af omsorg og kærlighed giver jeg gerne dette videre til de unge jeg møder i det Københavnske natteliv. 
I sommeren 2009 begyndte jeg også , at gå Natteravn i Brønshøj - Husum.  

Falder snakken på de unges problemer tænker jeg på de "spilleregler" der er i samfundet. For eksempel er der færdselsregler, hvor det er forbudt, at køre over for rødt i et lyskryds. Alligevel oplever jeg næsten, hver morgen jeg cykler på arbejde, at en del cyklister - voksne - køre overfor rødt. Disse voksne er rollemodeller for børn og unge. Så derfor undres jeg ikke når nogle børn og unge går overfor rødt, altså bryder "spillereglerne".
Når mor og far ikke har så megen kvalitetstid med deres børn, ikke er der til at sætte grænser, ikke viser deres personlige følelser, så vil der være en masse "huller" og "tomrum", som børnene når de går igennem purpeteten selv må fylde ud med egne "regler" og "rollemodeller" ( den manglende omsorg og kærlighed ).  

Så for mig går det begge veje. De unge har brug for tryghed og jeg brug for, at udvise omsorg og give kærlighed. De udfordringer jeg møder, som Natteravn har været og er med til, at udvikle min personlighed på mange måder. Egentlig har jeg oplevet at være bedre intigreret i det danske samfund. De fordomme, som jeg havde om ungdommen har måttet pakke kufferten og rejse syd på, tak for det !!  

Med den voksende ansvarsforflygtigelse har jeg valgt i disse sværere tider, at tage et ansvar. Det sociale felt er det offentlige rum, som er fælles for os alle !  

Med venlig hilsen Poul Jensen